Webinar Niet bevoegd, wel verantwoordelijk

Wat een gemeente kan doen bij online aangejaagde orderverstoringen
30 september 2020 10:30 - 11:30

Registreer

Omschrijving

Wat kan de burgemeester doen wanneer online wordt opgeroepen tot een illegaal evenement? En wat kan de burgemeester doen als op sociale media grote onrust ontstaat over bepaalde personen of een gebeurtenis in de gemeente? Er zijn bijna dagelijks nieuwsberichten over ordeverstoringen waarbij sociale media en of vloggers een rol spelen. Het webinar van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) gaat hierop in.

 

Onderzoek NHL Stenden hogeschool

In het onderzoek ‘Niet bevoegd, wel verantwoordelijk’ van de NHL Stenden hogeschool dat op 21 september gepubliceerd wordt, is onderzocht welke interventies gemeenten tot hun beschikking hebben voor het handhaven van online aangejaagde orderverstoringen. Welke kansen, beperkingen en dilemma’s er zijn, vertelt Willem Bantema, onderzoeker van NHL Stenden hogeschool, je tijdens dit webinar.

 

Reacties 

Burgemeester Rob Bats van de gemeente Steenwijkerland en burgemeester Milène Junius van de gemeente Hellevoetsluis – beide actief op het gebied van cyber - geven hun reactie op het onderzoek. Vragen over het onderzoek kun je tijdens het webinar online stellen via de chatfunctie. Willem Bantema zal proberen zoveel mogelijk vragen live vanuit de studio te beantwoorden. 

 

De doelgroep

Het onderzoek en daarbij het webinar zijn bedoeld voor burgemeesters en de ambtenaren die de burgemeesters zowel beleidsmatig als juridisch adviseren. Deze ambtenaren zijn vaak werkzaam bij de afdelingen openbare orde en veiligheid van de gemeenten. Maar ook politie en het OM behoren zeker tot de doelgroep. 

 

Aanmelden

Als je je hier registreert, sturen we je een link waarmee je het webinar live kunt volgen. 

Registreer