Webinar Hoe maak ik mijn missie en visie meer concreet en leefbaar binnen de organisatie?


Meld je aan om de opname van dit webinar te zien, opgenomen op 11 april 2019 13:30

Registreer

Omschrijving

Een zichzelf respecterende organisatie heeft een missie en een visie. Hierin wordt het bestaansrecht verwoord.  De missie en visie zijn de leidraad bij alles wat er in het bedrijf gebeurt. In een missie wordt het bestaansrecht van de organisatie beschreven vanuit de waarden en identiteit. De vraag die onder het verhaal ligt is: waar staan we voor? In een visie wordt beschreven wat de toekomstdroom van de organisatie is en welke bijdrage de organisatie wil leveren aan de maatschappij. De vraag die onder dit verhaal ligt is: waar gaan we voor?


Toch is voor veel organisaties of bedrijven nog niet helder wat exact hun missie en visie is. Wat willen wij eigenlijk uitstralen naar de buitenwereld toe? Waarin onderscheiden wij ons van andere partijen? Wanneer een missie en visie wel zijn geformuleerd, is een volgende uitdaging hoe deze meer leefbaar te maken binnen de organisatie. Hoe zorg je er als organisatie bijvoorbeeld voor dat mensen ook daadwerkelijk gaan werken vanuit de missie? Welke kernwaarden zijn hierbij belangrijk en hoe vertalen deze zich naar de
praktijk? 

 

Tijdens dit webinar zal trainer Saar Bressers dieper ingaan op wat missie en visie precies inhouden en hoe je deze als organisatie meer concreet maakt. Saar neemt je mee in verschillende werkvormen die jouw organisatie kunnen helpen om met elkaar een heldere missie en visie te formuleren. Ze zal je kennis geven over hoe je de missie kan vertalen naar kernwaarden en je tips geven over hoe je deze binnen jouw organisatie meer levend krijgt. Tijdens het webinar biedt Saar tevens de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

 

Inhoudsopgave

  • Wat is een missie en wat is een visie?
  • Randvoorwaarden voor het formuleren voor een werkbare missie en visie
  • Werkvormen voor het ophalen van een missie en visie
  • Kernwaarden en kernkwaliteiten
  • Vertaling naar praktijk: tips & tricks

Registreer